ujra hasznos boritokep

Nehezen válok meg még a kész kézművek fonalvégeitől is…inkább úgy mondanám, megtartom őket, aztán majd megtalálják az új helyüket. Így készült az első Restala stóla 2016-ban … beledolgoztam a sál szövetébe egy másik projektből megmaradt  számtalan(ul) színes fonaldarabkát…

restala

Bolhapiaci bolháim között akadnak – feltételezhetően – textiliparból származó, sokszor ismeretlen anyagtartalommal rendelkező maradék fonalak, cérnák (nagy, kúp alakú papír vagy műanyag orsókon), ez a kicsit tweedes beütésű vékonyka is egy ilyen. Öröm újra életet lehelni ezekbe a már majdnem hogy kidobásra ítélt alapanyagokba…Nem akartam túlbonyolítani a szövést… alig észrevehetően került bele egy kis réz hatású, meg-megcsillanó fém jellegű szál…Így született a Bergeron stóla:

bergeron

Kedvelem a gyertyák, mécsesek fényét kézművelődés közben is. Gyakran teljesen natúrakat, illatmenteseket választok, a már meggyújtás előtt is fullasztó „illatokat” árasztóakat messze elkerülöm. Ildi – GreenWay Design – „valódi növények által inspirált, kézzel öntött, minimalista stílusú vegán”, visszafogottan kellemes illatgyertyáit a lehető legjobb választásnak találtam. Nem csak a gyertyák használatához kapunk részletes útmutatót, hanem dekorációs tanácsokat, ötleteket is a tudatos, fenntartható élethez. Ez a kis tégely korábban egy GreenWay illatgyertya volt. Ildi újrahasznosítási felhívására én körbehorgoltam vékony, természetes len cérnával és most kozmetikai korongok tárolására használom.

gyertyategely recycling voros dora II

Ami nekem tetszik, neked is tetszhet… ami újrahasznosítható hasznosítsd újra…