Idézet tavalyról:
„Rajongója vagyok a szöszöknek, gyapjaknak, fonalaknak, de gyakran elcsábulok más különleges, természetes alapanyagok láttán. A készülődés az Ünnepre felerősíti bennem az érzést, hogy olyan (nem csak saját) ötleteket is kipróbáljak, amik nem feltétlenül kötődnek a műhelyben megszokottakhoz. Fa, papír, fém…és persze egy kis szalag, pamuthímző kendermadzag elegendőek ezekhez a kézművelődésekhez…A karácsony jegyében és maradva a türkiz kék, zöld piros, natúr alaptónusoknál születtek ezek a könnyen kivitelezhető darabok.”
* ** Szép adventet! ** *
Dóra

014

Csipesz → Kanna alátét
9 cm-es, hatalmas, klasszikus, fa ruhacsipeszekből hobby ragasztóval összeillesztve.

kannaalatetcsipesz

Díszgombák → Mécsestartó
Apró dekorgombák koszorú alakban összefonva, piros kendermadzagból horgolt alappal és egy többszörös masnival díszítve (a biztonság kedvéért a mécsest egy kisebb üvegbe is tehetjük)

gombamecsestarto

Képeslap → Díszdoboz
6-os osztatú szépséges képeslapot felvágva, az oldaléleket dobókockaszerűen dekortapasszal (washi tape) összeragasztva. Kerülhet bele ajándék süti vagy ünnepi dísz szett.

giftboxcardwashi

Csipke-juta szalag → Illatos ünnepi dísz, ajándékkísérő
Négyzet alakra hajtva, apró öltésekkel varrva, forralt bor fűszerrel töltve, kendermadzag akasztóval és rozsdás csengőcskével díszítve.

illatoscsipkejuta

…és „egy kanálnyi Család”
Eredeti ötlet: Reantik
Figuragomb lelőhely: 1001fonal

kanalcsalad