Izgalmas, amikor az évek során vissza-visszatérek egy-egy fonalhoz. Ilyenek az ITO fonalak és a NORO-k. Na meg persze van még sok más, de ezek a japánok tudnak valamit. Igazán különleges „madzagokat” készítenek.

Ehhez az őszies színvilágúhoz legelőször a horgolást választottam, amikor megjelent Annás Horgolt nyakbavalók Annás kertéjből című könyve (2014 – Cserkiadó) A „sejtminta” aztán többször reinkarnálódott más NORO fonalakkal, de ez a tónus nem hagyott nyugodni így lett egy háromszög alakú kötött variáció is (nem mellesleg levezető gyakorlatként esténként készült, annyira egyszerű a mintája)

Na de még mindig volt egy gombolyagom…a gondolat, hogy szőve is érdekes lehet meg volt már akkor, amikor még nem is volt saját szövőszékem. Aztán ahogy vetélőt fogtam a műhelyemben is csak tekeredtek le a sálak, stólák, de ez a projekt csak nem akart megvalósulni. A fordulat akkor következett, amikor a szövőszéket készítő Lőrincz Textiles Műhelytől kapott leheletvékony pamutfonalak között keresgéltem és rátaláltam egy zöld tónusúra…Ez lett a NORO Taiyo Sock 33 S (Lelőhely: Fonalclub) párja az új stólában. Az egész, így olyan hamvas-zuzmós-ezüstös lett a törtfehér felvetésben…és olyan pasis, lehetne akár Mr.Shawl 2, de megtartanám a 33 S W nevet. Azt hiszem lesz még ilyen kirándulás a technikák között…és hogy melyik fonallal? Majd meglátjuk…

C – Lichen horgolt stóla 
K – January 33 kötött kendő
W – 33 S W szövött sál 

33 S CKW

hamvas2